Organizacijska groznica






Ne, to nisam sama izmislila. Tako mi je rečeno, a kad malo razmislim, čini se da je istina.
Zaražena sam organizacijskom groznicom!

Ne znam kako vi, ali čini mi se da svi kreativci (bez obzira na medij u kojem radimo) pomalo žive u većem ili manjem kreativnom neredu. Što na kraju i nije neki problem nama samima, ali ako je taj nered usred stana, onda vjerojatno trpite dosta "kosih" pogleda, te dobru dozu prigovora...prije ili kasnije.

Bilo kako bilo, nikakva količina nereda niti projekata u tijeku ne znači da ne želim imati uredan radni prostor.
...samo sam malo izgubljena. Naime, malo pomalo se kroz moj rad stvorila cijela sila stvarčica koje ne znam organizirati (a da to u meni ne izazove užas kao da mi ih je netko sve odnio i bacio).
Evo vam primjera: olovke, flomasteri, škare - obične i sa ukrasnim rubom, ravnala i slično - to uvijek mogu staviti u ukrasne čaše, ali što kad je u pitanju cijela hrpa (čitaj 2 pune vrećice) ostataka tkanina?
Moram priznati da mi kod takvih stvari moja mašta smeta - da li da ih organiziram po veličini (tako da znam za što ih mogu koristiti, a ne da svaki puta sat vremena izgubim tražeći) ili možda bo boji (pa naravno da je to barem jednako važno kao veličina), a po vrsti tkanine (krasno bi izgledalo da si komadiće dekora izmiješam sa svilom i k tome dodam malo tafta i recimo flizelin :))...

Kako sam već odavno zaražena Pinterestom, ideje za organizaciju sam prvo potražila tamo - i nisam se razočarala. Pokazati ću vam one najzanimljivije koje uz vrlo malo truda možete odmah sami provesti u djelo.
Za najviše revolucionarnih :) organizacijskih rješenja trebat' će vam samo malo kartona (recimo kutija od cornflakesa, riže, dječjih poklona), staklenke, a super se mogu iskoristiti i prazne kutijice štapića za uši. 

- ukrasne trakice namotajte na štapić ili izrezani komad kartona, pa kraj učvrstite pribadačom. Zatim ih pospremite u kutiju i neku ukrasnu staklenku.


 


- Odaberite neku veličinu kartona koja vam se čini prikladna za mjesto kamo ćete odlagati tkanine, pa izrežite toliko komada koliko različitih tkanina imate. Pojedinu tkaninu zatim omotajte oko kartona, po potrebi krajeve pričvrstite pribadačom i pospremite.
Rrub kartona na mjestu gdje počinjete omatati tkaninu zarežite okomito oko 5 cm, pa prvo jedan kraj tkanine umetnite u zarez. Tako ćete ju lakše namotati jer neće skliznuti. ;)


 


Htjela bih samo napomenuti da će organizacija izgledati dobro samo ako za svako rješenje koristite isti izgled sredstva. Dakle, ako za namatanje trakica i tkanine koristite karton, onda neka svaki komad kartona bude jednake veličine i oblika. Isto vrijedi i za staklenke.

- šareni gumbići najljepše će izgledati u staklenkama, a možete ih koristiti i za veće špulice konca

  

- iskoristite stare staklenke, čaše, čak i konzerve - ukrasite ih izvana i koristite kao čaše za olovke, škare i slično

  



- možda još negdje imate stari organizator za posjetnice sa prozirnim đepićima. Danas ih gotovo više nitko ne koristi, a šteta ih je baciti. Iskoristite ga za rezervne gumbiće od kupljene odjeće ili pak konac.


  
 - špulice konca za šivaću mašinu omotajte spužvicom za pedikuru




- deblja konce, vunu, špagu i slično, možete omotati oko kvačice za rublje


 



- ne zanemarujte organizatore koje možete kupiti za malo novca. Mogu vam biti od velike pomoći.


  

Prozirne ziplock vrećice također nisu loše rješenje.


Za još više ideja pretražite internet. "Fabric storage" i "craft organization" upisani u pretraživač dati će vam rezultate koje možete pregledavati danima.

...a ako za sve ove ideje imate zapravo premalo krpica, navratite u www.aninetkanine.com
Puno novih tkanina je već u prodaji!!!


Pozdrav

Ana